Puro seçiminiz, yakışınız, içkâriniz ve keyfine vardığınız tüm tatlar silme size özeldir. Fakat tekrar de aklınızın ucunda bulunması müstelzim bir kaç sınır var! 1- Puro Seçimi Ben bu makalemda hasetn her saatinde içmeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu mihman edeceğim. Siz de keyfinize bakarak, istediğiniz puroyla zevcelik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Arama Ika Oba özümlemeı Karayip purolarda içmeden önce nemliliğini muayene buyurmak gerekir. Bu Toscanello için makbul değil. Toscanello severler damak zevklerine bakarak farklı nem oranlarında içmeyi yeğleme edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak berenarı da tecrübe kanatılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce mutlaka bilinmesi müstelzim yaşamsal bir kural var. Puro yalnızca yalnız yalnızca kokusuz öfkele yakılır! Puro her çağ evet bütan gazlı çakmak evet da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo kabil benzinli çakmaklar evet da mumlu kibritlerler kabil işaret yayan ateş kaynakları ile yakmamalısınız. Bunlar puronunuzun aromasını sözıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro ilişki ve ilgi gerek. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu tetik bir şekilde yakın. Güvenli olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem de puronuzu berbat paha. Puroyu yakarken yalaz puroya dikme değinti etmemelidir. Ateşin maviliği purodan berenarı ırak tutulmalıdır. Puroyu hakeza ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her yöreı alya döndüğünde kızartma kârlemini başlangıçardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun tabanğını 90 ayar eğimle, aleve tam değinti etmeyecek şekilde tutun. Bu kârlemi yaparken tüm tabanğın eşit yanması gerektiği için puroyu aynı zamanda intizamlı bir şekilde 360 ayar döndürmeniz gerekmektedir. şayet puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş kaynağına doğal alevli çakmalara bakarak berenarı daha uzakta tutmanızda fayda var. çünkü, bu tempo çakmaklar çok etli canlıdür ve ziyade yakın tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma yahut kızartma kârlemi doğal alevli çakmaklarla, berenarı çağ alabilir. Bu müddet size vakit kaybı kabil görüşükebilir yalnız puro götürüm ve himmet gerek. 5- İyi Yandığını Arama Ika Şimdi puroyu nite yaktığınımızı muayene edelim. Puroyu kızartma kârleminden sonrasında huysuz çevirip yüzünüze berenarı yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya sıkıntısızçe esinti üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. şayet tüm fut kıpkırmızı ise yakma kârlemini başlangıçarı ile gerçekleştirdiniz demektir. şayet puronun her yöreı tam yanmamışsa, kısaca tüm fut kıpkırmızı değilse, öncelikle puroyu gagaınıza gdolayın. Sonra yanmayan kısmı üste getirerek kükürt yahut çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir iki ufak tefek dem daha çekin. Bu sayede puro üste mütebaki yanmamış kısım da yanacaktır. 2–3 saniye sonrasında puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Belli belirsizçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, daha çok puronuz içime müheyya. Peki evet siz müheyya mısınız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıiftira çıiftira içilmeli. Alacağınız her dem arasında en azcaından 40 saniye ummak gerekir. şayet bu süreyi azaltıp sigara kabil içmeye çallıkışırsanız puronuz ısınmaya adım atar. Hızlı içimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da yemeden içmeden hissedersiniz. İlk başlarda, yalnızca birazcık lezzet kaybı evetşasanız da, hızlı içmeye devam ederseniz, puro o denli dağlaşır ki hiç içilemeyecek duruma gelebilir. Küçük bir uyarı: Puro, sigara kabil ciğere çekilmez. Kötü sıkıntısızçe ağıza doldurulur ve dilsiz kameraların dumanla ihtarlmasına onay verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz tütününden gelen lezzetlerin ve aromaların tadını çıanaçın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden daha azca ilişki gösterdiğinizin bir kâraretidir. Sönen puronun küllerini enikonu temizleyin. Bunun için kürdan kabil bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri enikonu temizlediğinizden tehlikesiz olduktan sonrasında puronuzu yeniden yakmayı deneyin. Benim içtiğim Toscanello için yeni baştan yakma mesele örgütleme etmez. Fakat el özümlemeı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda kalan oranda meraret hissedeceğinizi göstermek isterim.

şayet puro birinci sınıf bir puro ise 15 sene hatta daha uzun bir müddet bile saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar kabil puro da eskidikçe tadı gelişir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz müstelzim ve mutlaka şart olan 2 kuralı valörız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın vasatın hararet ayarıdır. Puroyu birinci sınıf bir koşulda uzun müddet saklamak istiyorsanız vasat sıcaklığının 16 ila 18 ayar arasında evetğundan tehlikesiz olmanız gerekiyor. Mekân ortamında bu sıcaklığı yakalamanız olabildiğince zordur. Bu yüzden vasat sıcaklığı 22 derecenin üstüne evet da 12 derecenin şeşna inmedikten sonrasında telaşlanmanıza lazım yoktur. Lakin pekâlâ eğer imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki muhafaza vasatını yaratmanız ülkü olandır. Çünkü bu durumda tek mesele ile mukabillaşmazsınız. Saklama vasatı sıcaklığında kaynak mesele vasatın ilgisiz değil ziyade sıcak olmasıdır. Çünkü muhafaza vasatı 22 derecenin üzerine çıktığında tütün böceği sorunu ile mukabillaşabilirsiniz. İkinci önemli kural ise muhafaza vasatının nemidir. Bağıl nemin ülkü aralığı %65 ila %70’in şeşna düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve eğer ziyade kuru ise puronun tadı ağarlaşır. şüphesiz nem muhafaza vasatı sıcaklığına bakarak varyasyon gösterecektir ve bu yüzden de muhafaza vasatı sıcaklığını sabitlemenizde fayda vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ülkü olarak puro muhafaza kutusu adı maruz humidorların içinde saklanmalıdır. şayet bu özel kutulardan elinizde nanay ise rastgele bir esinti geçirmeyen kutu, dolap hatta ve hatta esinti geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan muhafaza vasatının esinti geçirmemesi ve buna rabıtalı olarak da kutu içindeki nem ile sıcaklığın durağan kalmasıdır. Puro saklamak için anahtar sıcaklığı ve nemi durağan tutmanızı katkısızlayacak mutlaka esinti geçirmeyen kutular evet da benzeri bir ortamdır. En bol humidor İspanyol sedirinden yapılan türüdür. Bu sakamla kutuları mutlaka esinti geçirmedikleri için vesair rakiplerine kebir fark atarlar. şayet puro saklamaya hüküm verdiyseniz mutlaka bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/


Categorised in: Uncategorized

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.