Puro seçiminiz, yakışınız, karınmaslahatiniz ve keyfine vardığınız bütün tatlar baştan aşağı size özeldir. Fakat gene de aklınızın ucunda bulunması gereken bir kaç gözcü var! 1- Puro Seçimi Ben bu yazgımda günün her saatinde karınmeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu mihman edeceğim. Siz de keyfinize nazaran, istediğiniz puroyla eşlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Denetleme Etme Ahali inşaatı Karayip purolarda karınmeden önce nemliliğini yoklama buyurmak gerekir. Bu Toscanello karınin uygulanan değil. Toscanello severler damak zevklerine nazaran farklı nem oranlarında karınmeyi yeğleme edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak az buçuk da tecrübe yönılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce behemehâl bilinmesi gereken yaşamsal bir şart şurt var. Puro sadece fakat sadece kokusuz coşkunlukle yakılır! Puro her devir ya bütan gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo kabilinden benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler kabilinden işaret yayan ateş kaynakları ile yakmamalısınız. Bunlar puronunuzun aromasını lakırtııcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro kontak ve alaka ister. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu dikkatli bir şekilde doğru. Güvenli olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem de puronuzu berbat fiyat. Puroyu yakarken sıcaklık puroya direk ulaşım etmemelidir. Coşkun maviliği purodan az buçuk uzak tutulmalıdır. Puroyu böyle ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her kanatı alya döndüğünde kızartma maslahatlemini mebdeardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayak tabanığını 90 nokta eğimle, aleve tam ulaşım etmeyecek şekilde tutun. Bu maslahatlemi yaparken bütün ayak tabanığın eşit yanması gerektiği karınin puroyu aynı zamanda manzum bir şekilde 360 nokta döndürmeniz gerekmektedir. Eğer puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş deposuna natürel alevli çakmalara nazaran az buçuk henüz uzakta tutmanızda fayda var. Zira, bu ezgi çakmaklar çok pençelidür ve ziyade doğru tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma yahut kızartma maslahatlemi natürel alevli çakmaklarla, az buçuk devir alabilir. Bu müddet size zaman kaybı kabilinden dideükebilir fakat puro dayanç ve emek ister. 5- İyi Yandığını Denetleme Etme Şimdi puroyu ne yaktığınımızı yoklama edelim. Puroyu kızartma maslahatleminden sonrasında sert çevirip simaünüze az buçuk yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya ferahçe ambiyans üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. Eğer bütün göl ayağı kıpkırmızı ise yakma maslahatlemini mebdearı ile gerçekleştirdiniz demektir. Eğer puronun her kanatı tam yanmamışsa, doğrusu bütün göl ayağı kıpkırmızı değilse, öncelikle puroyu munsapınıza götürün. Sonra yanmayan kısmı üste getirerek kükürt yahut çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir iki ıvır zıvır nefes henüz çekin. Bu sayede puro üste artan yanmamış kesim da yanacaktır. 2–3 saniye sonrasında puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Yavaşçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, imdi puronuz karınime amade. Peki ya siz amade mısınız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıkuzguni çıkuzguni karınilmeli. Alacağınız her nefes beyninde en azından 40 saniye istemek gerekir. Eğer bu süreyi azaltıp sigara kabilinden karınmeye çtuzakışırsanız puronuz ısınmaya başlar. Hızlı karınimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da yalnız hissedersiniz. İlk başlarda, sadece birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı karınmeye devam ederseniz, puro o kadar kırıcılaşır ki hiç karınilemeyecek duruma gelebilir. ıvır zıvır bir uyarı: Puro, sigara kabilinden ciğere çekilmez. Tütün ferahçe ağıza doldurulur ve zevk müşteriların dumanla uyarılmasına müsaade verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz tütününden gelen lezzetlerin ve aromaların tadını çıkartvizitın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden henüz az kontak gösterdiğinizin bir maslahataretidir. Sönen puronun küllerini milimi milimine temizleyin. Bunun karınin kürdan kabilinden bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri milimi milimine temizlediğinizden güvenli olduktan sonrasında puronuzu gene yakmayı deneyin. Benim karıntiğim Toscanello karınin gene yakma dert oluşum etmez. Fakat eloğlu inşaatı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda artan oranda yaslılık hissedeceğinizi afişe etmek isterim.

Eğer puro birinci sınıf bir puro ise 15 yıl hatta henüz uzun bir müddet de saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar kabilinden puro da eskidikçe tadı gelişir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz gereken ve mutlak şpeş olan 2 şart şurtı anlamız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın âlemın hararet değerıdır. Puroyu birinci sınıf bir koşulda uzun müddet saklamak istiyorsanız âlem sıcaklığının 16 ila 18 nokta beyninde olduğundan güvenli olmanız gerekiyor. Aşiyan ortamında bu sıcaklığı yakalamanız nispeten zordur. Bu yüzden âlem sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin şeşna inmedikten sonrasında telaşlanmanıza lüzum yoktur. Lakin zahir şayet imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki hıfız âlemını yaratmanız ideal olandır. Çünkü bu durumda tek dert ile karşılaşmazsınız. Muhafaza âlemı sıcaklığında cins dert âlemın ilgisiz değil ziyade sıcak olmasıdır. Çünkü hıfız âlemı 22 derecenin üzerine çıktığında tütün böceği problemi ile karşılaşabilirsiniz. İkinci önemli şart şurt ise hıfız âlemının nemidir. Bağıl nemin ideal aralığı %65 ila %70’in şeşna düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve şayet ziyade kuru ise puronun tadı ağarlaşır. şüphesiz nem hıfız âlemı sıcaklığına nazaran varyasyon gösterecektir ve bu yüzden de hıfız âlemı sıcaklığını sabitlemenizde fayda vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ideal olarak puro hıfız kutusu adı verilen humidorların içinde saklanmalıdır. Eğer bu özel kutulardan elinizde namevcut ise herhangi bir ambiyans geçirmeyen kutu, dolap hatta ve hatta ambiyans geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan hıfız âlemının ambiyans geçirmemesi ve buna bağlı olarak da kutu karınindeki nem ile sıcaklığın durağan kalmasıdır. Puro saklamak karınin anahtar sıcaklığı ve nemi durağan tutmanızı katkısızlayacak mutlak ambiyans geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En yavuz humidor İspanyol sedirinden yapılan türüdür. Bu sakamla kutuları mutlak ambiyans geçirmedikleri karınin başka rakiplerine önemli başkalık atarlar. Eğer puro saklamaya hüküm verdiyseniz behemehâl bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/


Categorised in: Uncategorized

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.